Bokkalaset i Ekenäs - en resumè

14.10.2014 kl. 16:00

Nylands litteraturförening begick bokkalaset i Ekenäs för tredje gången lördagen den 4 oktober. Vi startade från Kiasma klockan 8.30 och var tillbaks klockan 19. Med i bussen fanns cirka 30 litteraturvänner. Vi lyssnade bl.a. på Elisabeth Rehn och Maria Romantschuk som intervjuade varandra om hur det var att bli spökskrivna, dvs. att någon annan skriver en bok om ens liv, och Lars Sund som berättade om sin nyutkomna bok, första delen i en trilogi.

Emmaus hade bokbytarmarknad på Rådhustorget och i samband med den en boktravningstävling. Vi deltog med ett lag bestående av Tiina Borgstén, Eva Lassus Paavolainen, Gerd-Peter Löcke och Elisabeth Sandelin. Vi vann inte men det blev nog en fin trave av böckerna.

Vårt huvudprogram var Litterärt soppkalas på kafé Smögen som är ett mysigt litet kafé i samband med radiomuseet. Lax- och morotssopporna var goda och de gick åt till sista slurken så att några personer blev utan. Det är svårt att veta på förhand hur många som kommer. Vi var som sagt cirka 30 i bussen men sopporna räckte till 57 personer så det kom nästan lika många till. Man kan alltså säga att vår lunch var en succé. Alla i bussen på väg hem såg nöjda och glada ut så vi lär nog åka nästa år igen. 

Ursula