Skrivarkurs 22-23.11.2014

28.11.2014 kl. 22:57
En lyckad skrivarkurs

Platsen där Nylitt höll sin skrivarkurs lördag 22 och söndag 23 november var en fullträff: Arkadia International Bookshop. Där ordnade vi också Bokens och Rosens afton (kvällen före den internationella B och R-dagen) i våras och kommer igen med det konceptet 22.4.2015. Före det, den sista dagen i januari lö 31.1. kl.15 ordnar vi en/ett Poetry Slam där. Mera om det evenemanget snart!

Ians Bookshop där Dagmars- och Nervandersgatan möts i Tölö är ett paradis för bokälskare. En inspirerande omgivning för de båda skrivargrupperna var det också.

Prosagruppen med 11 deltagare leddes av Peter Sandström medan Stella Parland tog hand om poesigruppens 7 kunskapstörstande.

Den något mindre poesigruppen fick arbeta i the Chapel, ett mysigt krypin några steg upp från prosagruppens större utrymme. Mellan de skapande prosaisterna och poeterna fanns ingen dörr, så man kunde följa med hur arbetet fortskred i båda grupperna: intensiva samtalsljud, högläsning av egna alster, glada skratt och spontana utrop möttes i luften ovanför den förrädiskt livshotande trappan till kapellet. Men det störde inte – bara visade att båda grupperna jobbade som de skulle och nådde resultat.

På söndagen när bokshoppen höll stängt, kunde poesigruppen breda ut sig i ett större rum och då nästan saknade man hörselkontakten.

Kommentarerna efter skrivarkurserna var synnerligen positiva. Vi gör det igen och på samma ställe!

 

Agneta von Essen som deltog i poesigruppen.

Agneta von Essen