Välkommen till Nylands litteraturförening!

Är ord och berättelser viktiga för dig?
Gillar du att läsa, att skriva själv och att dela orden med andra?
Kom då med i Nylands litteraturförening!

AKTUELLT

 

Bokmässan närmar sig.
Planerna med att delta i Helsingfors bokmässa 28-31 oktober är i full gång. Vi kommer att medverka på mässan med en egen monter på 12 m²:  7f108 / Nylands litteraturförening. För att lyckas med vår monter efter ett års coronapaus behöver vi dig att dejourera i montern. mer info finns här

Agneta von Essen
Månadens medlem är Solveig Eriksson
Fast det rådde brist på det mesta efter kriget fanns metervis med böcker i Solveigs barndomshem i Tölö. Där tuggade hon igenom utbudet och fick på vägen oväntade insikter i kaktusodling, avmaskning och lotskuttrar. Flickskolan gav fin grogrund för litteraturvurmen och genom handelsskolan slank hon som på ett bananskal trots en del distraktioner. Läs mera om månadens medlem här
Nyheter

Manus 
Manus 39 utkommer även i år och den kommer att postas avgiftsfritt till de medlemmar som har betalat medlemsavgiften för år 2021.

Bokkalaset i Ekenäs
Bokkalaset går av stapeln 11-15 november med temat ”Vändpunkter ”. Föreningen planerar att åka till bokkalaset med charterbuss som tidigare.

Läs allt om det som ska hända i Aktuellt

Gerd-Peter Löcke
Årsmöte
Föreningen höll sitt årsmöte 24.4 i Helsingfors och via Jitsi. Mötet återvalde Gerd-Peter Löcke till föreningens ordförande. Nya styrelsekrafter är Tiina ”Tibu” Borgstén, Catherine Sid  och Lars Leden.
Läs mera om årsmöte här.
   

    Du hittar oss också på    NyLitt online kanal

Svenska litteratursällskapetStiftelsen Tre SmederNygrens stiftelseKonstsamfundetSvenska kulturfonden