Mörker och ljus mellan Tre smeder och Potatistorget

Historier flyger och far, som svalor, som människoöden. Byggnader, gator, traditioner, händelser lever och kräver ord. På 1960- och 1970-talet samlades Helsingforsungdomen på Potatistorget bredvid Gamla studenthuset, bland dem också gräsrökare och langare. Smider kanske Tre smeder berättelser om då och nu, eller rentav om framtiden?

Vad är en romanstafett?
För att genomföra en stafett behöver man först bilda ett lag. Varje lagmedlem har hand om var sin sträcka. Efter varje sträcka på 1000 tecken överlämnas pinnen till nästa lagmedlem som väntar vid överlämningspunkten. Detta fortsätter tills alla sträckor har avverkats och den sista lagmedlemmen har korsat mållinjen genom att skriva det sista kapitlet.

Syftet med romanen är att få med så många orter och (personliga) intryck från Helsingfors som möjligt vare sig det är minnen från 1960-talet, intryck från dagens Helsingfors eller dina önskemål inför framtiden. Låt fantasin flöda, så länge du följer berättelsens tråd.

Det första kapitlet skrivs av journalisten och författaren Staffan Bruun, sedan får övriga hugade skribenter ta vid från och med januari 2024. Även bilder välkomnas.

Hur kan jag delta?. Genom att anmäla ditt intresse till Romanstafett@outlook.com skickar vi närmare uppgifter till dig.
Läs mera

Känn dig utmanad!

Läs alla bidrag